Modul 17

Narrativ Familieterapi 28 timer.

Modulet har til formål at styrke terapeutens færdigheder som tovholder på samtaler, hvor flere medlemmer af en familie deltager på samme tid.

Et centralt tema på modulet er, hvordan man bedst positionerer sig som terapeut i  samtaler, hvor mange forskellige fortællinger, meninger og værdier mødes, og hvor der også er magt på spil. Hvordan kastets lys på både problemerne og det vigtige? og hvordan sikrer vi, at alle stemmer bliver hørt? 

Modul 19

Systemisk Familieterapi -28 timer.

På dette modul skal vi arbejde med centrale begreber og praksisformer, som oprindeligt er udviklet inden for den systemiske familieterapeutiske tradition.

Begreber og praksisformer som kontekst, cirkularitet, neutralitet og nysgerrighed, uærbødighed, de 3 domæner, spørgsmålstyper og genogram.

 

 

 

Modul 21

Uddannelsesrettet Egenterapi -  28 timer.

Dette modul er et egenterapimodul og processerne foregår i 2 basisgrupper. Grupperne følger hinanden gennem hele uddannelsen, og I får dermed et særligt indblik i hinandens livshistorier og temaer. 

Det at overvære hinandens terapier er lærerigt på flere niveauer, og ofte opleves der resonans og genklang under de andres terapier.

Der er en tredeling på egenterapi modulerne:

  • Egenterapi der udføres af en psykoterapeut MPF foran basisgruppen.
  • Bevidning 
  • Læringsrum over de anvendte metoder. 

Modul 23

Emne: Praksistræning og supervision -  28 timer.

På modulet arbejdes der med integrering og træning af de hidtil lærte metoder. Modulet sætter fokus på udvikling af terapeutrollen og positionering i samtaler.

Udover de narrative og systemiske metoder arbejdes der med begreber som afstemning, lytning og regulering. Der skabes rum for refleksion og udfoldelse af de greb, som kommer i spil i samtalerne.

Modul 18

Børn i terapi -  28 timer.

På dette modul skal vi dykke ned i det magiske univers, det kan være at arbejde med børn i terapi.

Narrativ terapi blev oprindeligt udviklet til at arbejde med børn, og den legende tilgang som det narrative har, går godt i tråd med at folde børns fortællinger ud. Vi vil kigge på forskelle mellem at arbejde med børn i individuel-, familie- og gruppeterapi og på, hvordan terapi kan tage forskellig form alt efter, hvad den enkelte proces kalder på. 

Vi vil på dette modul også beskæftige os med, hvordan loyalitetskonflikter, timing, inddragelse af forældre eller andre børn kan være væsentlige aspekter i tilrettelæggelse af og opmærksomheden undervejs i terapi med børn. Vi sætter ligeledes fokus på betydningen af relationskompetence samt virkningen af at inddrage på tværs i samarbejde med barnet. 

Modul 20

Systemisk Familieterapi- 28 timer.

 Modulet tager sit udgangspunkt i, at børn og unge ikke er problemet. De viser problemet. De inviterer til en proces, der rækker ud over dem selv. På den måde er børn og unge hjælpsomme, også når de fremtræder mere voldsomme og uforståelige. 

De viser, at der er brug for nødvendige dialoger og processer, der kan føre alle andre steder hen. Vi må derfor bevæge os ud over en opdeling af børnene og de unge som ramt, andre som pårørende, fordi denne opdeling forstyrrer vores nysgerrighed. 

Vi må skabe alliancer med alle, gerne på tværs af de arenaer, børn og unge vokser op i. Og ikke mindst må vi bevæge os ud over symptombehandling og ind i de afgørende sammenhænge. 

Modul 22

EFFT Emotionsfokuseret familieterapi-  28 timer.

EFFT har udgangspunkt i et tilknytningsfokuseret fundament, og på modulet vil vi se på den grundlæggende tilknytningsramme og på hvordan vi som terapeuter kan kortlægge familiesystemets mønster.

I vil få viden om hvordan vi kan arbejde med validering og det at afdække og intervenere ift. familiemønstre Der vil være et særligt fokus på at kunne støtte familiedynamikken tilbage i tilknytningssprog.

Modulet vil inspirere til guidelines til deeskalering og arbejdet med "Tangoen" i familiebehandlingen. I vil arbejde med hvordan vi som terapeuter selv holder den mentaliserende balance

Modul 24

Emne: 3. års eksamen med ekstern censur -  28 timer.

"Det der gør SIF helt speciel er den varme man bliver mødt med og som hurtigt bliver en del af dynamikken mellem os som studerende. Der er plads til at være den man er og der er plads til at have det som man har det.
Den personlige udvikling har været helt unik, man kommer dybt ind og får kigget sig selv i øjnene og jeg tror ikke der er nogle der går derfra efter 4 år og er det helt samme menneske."
Tacha Elung
"Jeg fik på SIF muligheden for både faglig og personlig udvikling blandt betydningsfulde relationer, hvilket gav mig en masse nye krydser i min historie. Krydser som jeg fortsat har fokus på både personligt og fagligt den dag i dag. SIF er med mig i mit virke hele tiden."
Helle Højlund
"SIF har ikke bare været en terapeutisk uddannelse, men er blevet en måde at være i verden på. Det har givet mig et langt mere nuanceret blik på det at være menneske og jeg bruger min viden herfra hver dag, både i mit arbejdsliv og privat. For mig har det været livsforandrende at gå på SIF."
Sine Jelsing
"Mine år på SIF blev på flere måder livsforandrende for mig. Det har været en uddannelse der både har bevæget mig arbejdsmæssigt og menneskeligt. Undervisningen har igennem alle 4 år været på et højt fagligt niveau med engagererede og dygtige undervisere. Rammen omkring SIF er et af de kærligste fællesskaber, jeg er stødt på. – Det har været det vildeste."
Malene Frickmann
"En terapeutisk uddannelse på SIF har betydet 4 fantastiske år med udvikling og store personlige oplevelser. Jeg har fået venskaber for livet og det har åbnet op for nye udfordringer jobmæssigt.
En unik oplevelse som har forandret mit liv og som jeg ser tilbage på med stor taknemmelighed."
Mette Legarth Holme